Pagrindinis diskusijų puslapis

Nacionalistas - Tautininkas - Patriotas - Žygeivis - Laisvės karys (Kalba - Istorija - Tauta - Valstybė)

"Diskusijų forumas" ir "Enciklopedija" (elektroninė virtuali duomenų bazė)
Pagrindinis diskusijų puslapis
Dabar yra 21 Rgs 2024 07:23

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 4 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 09 Lie 2024 20:41 
Atsijungęs
Svetainės tvarkdarys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 05 Spa 2006 01:16
Pranešimai: 27354
Miestas: Ignalina
Rinkimai į Seimą vyks 2024 m. spalio 13 d., antrasis turas – spalio 27 dieną.

Rugsėjo 13 dieną duomenys apie kandidatų sąrašus, jų deklaracijų duomenys atveriami visuomenei.


********************************************************

Manau, kad partijos valdyboje ir taryboje reikėtų sukurti kelias tikslines grupes:

1) Organizacinę (tvarkyti narių apskaitą, rengti renginius, partijos suvažiavimus, organizuoti partijos dalyvavimą rinkimuose...)

2) Ideologinę (rengti įvairius partijos dokumentus ir straipsnius)

3) Informacinę (platinti parengtą medžiagą internete įvairiose platformose - partijos interneto puslapiuose, feisbuke, instagrame, Tik-Toke ir kitur)

_________________
Tautos jėga ne jos narių vienodume, o vienybėje siekiant pagrindinio tikslo - Tautos klestėjimo.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: 09 Lie 2024 20:42 
Atsijungęs
Svetainės tvarkdarys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 05 Spa 2006 01:16
Pranešimai: 27354
Miestas: Ignalina
Manau, kad reikėtų pakeisti partijos pavadinimą, atsižvelgiant į partijos istoriją:

1989 m. žygeivis Rimantas Matulis su grupe žygeivių ir romuviečių atkūrė Lietuvių Tautininkų Sąjungą.

1999 m. iš Lietuvių Tautininkų Sąjungos pasitraukė buvęs jos pirmininkas Rimantas Smetona ir įkūrė Lietuvos nacionaldemokratų partiją. 2001 m. Nacionaldemokratų partijos pirmininku tapo Nepriklausomybės akto signataras Kazimieras Uoka, o 2002 m. – Mindaugas Murza - Gervaldas, iki tol buvęs K. Uokos pavaduotoju. 2009 m. partija dėl vidinių problemų paskelbė apie savo veiklos nutraukimą, o dalis jos narių prisijungė prie Mindaugo Gervaldo įkurtos organizacijos.

2006 m. buvo įkurta Nacionaldemokratų partijos svetainė (http://www.lndp.lt), prie kurios buvo sukurtas forumas (tvarkdarys Kęstutis Čeponis - Žygeivis) "Nacionalistas - Tautininkas - Patriotas - Žygeivis - Laisvės karys (Kalba - Istorija - Tauta - Valstybė)", daug nuveikęs vienijant tautines-patriotines jėgas.

Kęstučio Čeponio ir Mariaus Kundroto iniciatyva 2008 m. liepos 20 d. Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos, Lietuvos žygeivių sąjungos, Lietuvos centro partijos, Lietuvių tautininkų sąjungos, Lietuvos nacionaldemokratų partijos ir Lietuvos laisvės lygos atstovų, bei kitų neformalių, tautiškai nusiteikusių, patriotinių organizacijų aktyvistų buvo sukurta lietuviška tautinė asociacija - Lietuvių Tautinis Centras (LTC) (http://lietuvai.lt/wiki/Lietuvi%C5%B3_tautinis_centras). Pirmininku išrinktas – Marius Kundrotas, pavaduotoju ideologijai – Kęstutis Čeponis, pavaduotoju organizacinei veiklai ir valdybos pirmininku – Rimantas Slibinskas (biochemijos mokslų daktaras, muzikinės grupės "Diktatūra" narys, daugiau žinomas Slibino slapyvardžiu).

2017 m. prie Tautininkų sąjungos prisijungus Respublikonų partijai, partija pasivadino Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjunga.

2022 m. Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjunga prisijungė prie Lietuvos centro partijos (įkurtos 1993 m. Romualdo Ozolo, o nuo 2016 m. vadovaujamos Naglio Puteikio) ir įkūrė Tautos ir Teisingumo sąjungą, prie kurios prisijungė Petro Gražulio judėjimas "Už Lietuvą, vyrai!" bei dalis buvusių Tvarkos ir teisingumo partijos, Nacionaldemokratų partijos ir partijos "Kartu su Vyčiu" narių.

Be to galvojama apie susijungimą su Krikščionių sąjunga. Gal būt pavyktų susitarti su "Jaunąja Lietuva" ir Žemaičių partija dėl susijungimo.

Todėl, jei tai įvyks, siūlau patikslintą pavadinimą, atspindintį ilgą partijos istoriją:

Petro Gražulio judėjimas "Už Lietuvą, vyrai!" - Tautos ir Teisingumo sąjunga (susivieniję centristai, tautininkai, respublikonai, nacionaldemokratai, tvarkiečiai, krikščionys, jaunalietuviai, romuviečiai, žygeiviai) - Krikščionių sambūris - Žemaičių sąjūdis - Lietuvos bajorai ir vyčiai - Tautinių bendrijų sąjunga

P.S. 1990 m. Edvardas Satkevičius, Pranas Valickas, jo brolis Stasys ir aš įkūrėme Lietuvos bajorų-vyčių draugiją. E. Satkevičius netgi leido kelis laikraštukus.

Vyčiai plačiąja prasme yra Lietuvos kariai, laisvės ir nepriklausomybės gynėjai.

Plačiau čia:
https://www.lndp.lt/diskusijos/viewtopi ... 18&t=11389

Visi mes turėjome vienokias ar kitokias bajoriškas šaknis. Mano močiutė Valerija Krivickaitė buvo kilusi iš senos ir plačios bajorų Krivickų giminės, kurios atšakos turėjo net 7 herbus https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... ywicki.svg ; http://gajl.wielcy.pl/herby_lista.php?q ... =7&lang=pl ; http://aristokratai.eu/riteriai

*************************************************************

Kitas variantas:

Petro Gražulio judėjimas "Už Lietuvą, vyrai!" - Tautos ir Teisingumo sąjunga (susivieniję centristai, tautininkai, respublikonai, nacionaldemokratai, tvarkiečiai, krikščionys, jaunalietuviai, romuviečiai, žygeiviai) - Nacionalinis susitelkimas (Krikščionių sambūris - Žemaičių sąjūdis - Lietuvos bajorų ir vyčių pulkas "Karžygys" - Tautinių bendrijų sąjunga - Valstiečių ir ūkininkų santalka - Mokytojų sandrauga "Šviesa" - Medikų susivienijimas)

Tačiau galimas ir trumpesnis pavadinimas:

Petro Gražulio judėjimas "Už Lietuvą, vyrai!" - Tautos ir Teisingumo sąjunga (susivieniję centristai, tautininkai, respublikonai, nacionaldemokratai, tvarkiečiai, tikrieji socialdemokratai, krikščionys, jaunalietuviai, romuviečiai, žygeiviai, bajorai ir vyčiai, medikai, mokytojai ir dėstytojai, mokslininkai, valstiečiai ir ūkininkai, žemaičių sąjūdis, tautinės bendrijos)

Ištrauka iš Įstatų:
https://tautateisingumas.lt/istatai/

16. Frakcija yra Sąjungos narių susivienijimas ideologiniu arba istoriniu pagrindu.

Sekcija yra Sąjungos narių susivienijimas socialiniu, profesiniu arba kitu pagrindu.

Frakciją arba sekciją gali sudaryti 30 ar daugiau Sąjungos narių. Jas kartu su jų statutais tvirtina Sąjungos Taryba. Aukščiausia frakcijos arba sekcijos institucija yra jos sueiga, renkanti jos valdybą ir priimanti jos statutą. Frakcija arba sekcija gali būti panaikinta savo sueigos dalyvių daugumos, 2/3 Sąjungos Tarybos narių arba Suvažiavimo daugumos sprendimu.

Frakcija arba sekcija turi vidaus autonomiją, gali savo vardu skelbti pareiškimus, rengti akcijas, jeigu šių pareiškimų ir akcijų idėjos suderinamos su Sąjungos Programa.

Galutinis variantas:

Petro Gražulio judėjimas "Už Lietuvą, vyrai!" - Tautos ir Teisingumo sąjunga (susivieniję centristai, tautininkai, respublikonai, nacionaldemokratai, tvarkiečiai, tautiniai socialdemokratai, krikščionys, jaunalietuviai, žalieji, romuviečiai, žygeiviai, bajorai-vyčiai, Žemaičių krivūlė, tautinės bendrijos) - Lietuvybės gynėjų ir Šeimų sąjūdis - Antano Kandroto judėjimas "Mes Lietuva".

---------------------------------------------------------------------------------

Deja, paaiškėjo, kad gudrūs konservai ir socdemai pataisė įstatymą:

LIETUVOS RESPUBLIKOS POLITINIŲ ORGANIZACIJŲ ĮSTATYMAS

https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct ... 55e731/asr

2022 m. rugsėjo 15 d. Nr. XIV-1415 -

"6 straipsnis. Politinės organizacijos steigimo dokumentas

1. Politinės organizacijos veikia pagal savo įstatus. Politinės organizacijos įstatai yra politinės organizacijos steigimo dokumentas.

2. Politinės organizacijos įstatuose turi būti nurodyta:

1) politinės organizacijos pavadinimas, kuris negali būti tapatus jau įregistruotos politinės organizacijos ar kito įregistruoto juridinio asmens pavadinimui ar į jį panašus, jame negali būti vartojami fizinių asmenų vardai ir pavardės;"

------------------------------------------------------------------

Ką gi, tada galima būtų tokį pavadinimą apmąstyti:

Judėjimas "Už Lietuvą, vyrai!" - Tautos ir Teisingumo sąjunga (susivieniję centristai, tautininkai, respublikonai, nacionaldemokratai, tvarkiečiai, tautiniai socialdemokratai, krikščionys, jaunalietuviai, žalieji, romuviečiai, žygeiviai, bajorai-vyčiai, Žemaičių krivūlė, tautinės bendrijos) - Lietuvybės gynėjų ir Šeimų sąjūdis - Judėjimas "Mes Lietuva".

_________________
Tautos jėga ne jos narių vienodume, o vienybėje siekiant pagrindinio tikslo - Tautos klestėjimo.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: 14 Lie 2024 01:29 
Atsijungęs
Svetainės tvarkdarys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 05 Spa 2006 01:16
Pranešimai: 27354
Miestas: Ignalina
Nusivilti niekada nereikia. Rinkimus mes laimėsime - galite neabejoti. :)

Jei greitai atliksime "namų darbus"....

Deja, pinigų pertekliaus mes neturime ir neturėsime. Todėl reikia būti realistais ir nesvajoti apie užsakomuosius rinkiminius straipsnius ir stendus.

Visų pirma reikia išnaudoti interneto galimybes. Bei "sukurti tokius įvykius", kuriuos parodytų TV. :)

Šiuo požiūriu pavyzdys - tai kaip Nacionalinis centras pasidarė neblogą savireklaminį veiksmą su generolo Škirpos lentos pakabinimu-nukabinimu. Akivaizdu, kad jie viską suplanavo iš anksto.

Mums gi visų pirma reikia sušaukti suvažiavimą ir pakeisti partijos Įstatus - tris dalykus:

Pirma - partijos pavadinimą "išplėsti" taip kaip jau esu rašęs, jog priekyje būtų mūsų lyderio pavardė, nes jis pats rinkimuose dalyvauti negali (Petro Gražulio judėjimas "Už Lietuvą, vyrai!" - Tautos ir Teisingumo sąjunga (susivieniję centristai, tautininkai, respublikonai, nacionaldemokratai, tvarkiečiai, tautiniai socialdemokratai, krikščionys, jaunalietuviai, žalieji, romuviečiai, žygeiviai, bajorai-vyčiai, Žemaičių krivūlė, tautinės bendrijos) - Lietuvybės gynėjų ir Šeimų sąjūdis - Antano Kandroto judėjimas "Mes Lietuva".)

Toks pavadinimas mus labai aiškiai išskirs iš Lietuvoje esančių partijų masės.

Ir be abejo žiniasklaida prirašys krūvą straipsnių ir komentarų - be abejo daugiausia neigiamų... :) Tačiau tai ir yra nemokama mūsų reklama. O mums to ir reikia. :)

Ir toks pavadinimas patrauks rinkėjus - nes rinkiminiame biuletenyje jie tą pavadinimą matys. Ir ras jame tai, kas domina kiekvieną konkrečiai.

Antra - reikės Įstatuose pakeisti partijos vėliavos užrašą - siūlau vietoje partijos pavadinimo įrašyti šūkį: Šeima - Tauta - Valstybė.

Ir trečia - būtinai reikia Įstatuose įrašyti, kad tais atvejais kada Tarybos patvirtintas kandidatas rinkimuose dėl kokių nors priežasčių negali dalyvauti arba atsisako, tai jį gali pakeisti savo sprendimu partijos Valdyba. Tai labai pagreitins procesą. Įstatymas tai leidžia.

Dėl visokių koalicijų - pamirškime šitą nesąmonę. Nieko gero tai neduos.

Vienintelis tikrai realus variantas - priimti į mūsų partijos sąrašą ir ypač į vienmandates apygardas žmones iš kitų partijų arba nepartinius (siūlyčiau kad būtų sąlyga, jog bent jau dalis jų patys sumokės tuos 2018 Eur).

Pirminį sąrašą ir vienmandatininkus kuo greičiau patvirtinti partijos Taryboje. O vėliau galėsime daryti pakeitimus, jei to būtinai reikės.

Ir dar - žiniasklaida pastoviai mus vadina mažąja partija. Todėl turime visur skelbti, kad turime virš 7000 narių ir esame pagal dydį ketvirta partija Lietuvoje. Žmonės to, deja, nežino.

_________________
Tautos jėga ne jos narių vienodume, o vienybėje siekiant pagrindinio tikslo - Tautos klestėjimo.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: 16 Lie 2024 14:57 
Atsijungęs
Svetainės tvarkdarys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 05 Spa 2006 01:16
Pranešimai: 27354
Miestas: Ignalina
Tautos ir Teisingumo sąjungoje jau dabar virš 7000 narių. Tai ketvirta pagal dydį partija Lietuvoje. Todėl nieko nuostabaus, kad rinkimuose į EP surinko pakankamai balsų, jog gautų 1 vietą. Kaip ir, pvz., Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Tačiau žiniasklaida atkakliai vadina mažąja partija. Laikas jau ir visokiems žurnaliūgoms įsisavinti naujas realijas. :)

Ir galit neabejoti, jei laimėsime pakankamai vietų Seime, tuoj pat įvesime labai kietus progresinius mokesčius - milijonieriai mokės, kaip ir daug kur pasaulyje, iki 90 proc., o vargšai apskritai bus atleisti nuo mokesčių.

Turintys dvarus bei rūmus, kainuojančius milijonus, taip pat bus apmokestinti atitinkamais nekilnojamo turto mokesčiais.

Na ir be abejo bus nutrauktos begalinės išmokos žydams ir visokių "žydrųjų" projektų bei kitų panašių nesąmonių finansavimas iš valstybės bei savivaldybių biudžetų. :)

_________________
Tautos jėga ne jos narių vienodume, o vienybėje siekiant pagrindinio tikslo - Tautos klestėjimo.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 4 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powereddd by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007